Konečně zase po nějaký době pohádka, na kterou jsem se chtěla podívat!
Spoilery!

Na vesnici Vikingů zaútočí kupa dráčků, který mají hlad. No ale Vikingové se jen tak nedají, bojují proti nim. Škyťák, který kazí vše, na co sáhne, chce jednoho chytit. No a ono se mu to fakt podaří, jenže tomu nikdo nevěří.
Když se k němu přiblíží, Bezzubka na něj udělá takový krásný očka. Škyťák ho/ji nakonec nezabije a zjistí, že prostě nemá na to, aby draky zabíjel.
Jenže ho otec přihlásí do kurzu zabíjení draků. V aréně se parta dětí učí, jak na ně. Vítěz za odměnu bude moct zabít draka. Kdo myslíte, že vyhraje?
Bezzubka má poraněnej ocas a nemůže pořádně létat, takže Škyťák si jednou sedne doma a přijde na řešení. Při odzkušování se spolu sbližují a scény s létáním dost připomínají Avatara.



Když Astrid přijde na to, jak Škyťák vyhrával a zároveň se seznámí s Bezzubkou, najdou díru v zemi, kam draci hází to, co ulovili. Hezkej dráček se tam schovává.
Ve finále se Škyťák nakonec rozhodne, že nebude vraždit draky. Jenže chytnou Bezzubku, tatík zjistí, že Škyťák viděl hnízdo a rozhodne se, že se tam dostane a zničí ho.
Vypukne bitva, porazí i toho hezkýho dráčka, Bezzubka zachrání Škyťáka (za cenu toho, že přijde o kus nohy) a Vikingové a draci se usmíří.
Já chci taky domácího mazlíčka!

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Těším se až to uvidím...knížku jsem nečetla, takže nebudu srovnávat:D
lina