Našla jsem pár zajímavých filmových premiér.


Dívka jménem Bliss Cavendar (Ellen Page) je tak trochu outsider. Žije v malém zapadlém městě v Texasu a ráda poslouchá indie rock. Matka na ni stále naléhá, aby se zúčastnila soutěže krásy. To však není to, po čem Bliss touží. Proto si dívka sama najde cestu, jak matku obejít a vkrade se do špičkové bruslařské ligy.

Příběh se odehrává ve vzdálené budoucnosti, kde lidstvo objevilo planetu Alpha Centauri B-4. Pro vědce a astronauty, kteří překonali propast mezi slunci a přistáli na mimozemské půdě známé jako Pandora, se jejich sen stal skutečností. Je to svět tak rozmanitý, plný tvorů a rostlin, které si lidská mysl dokázala stěží představit. Skýtá neuvěřitelná přírodní bohatství a poklady, po kterých lidé vždy toužili. Naneštěstí se atmosféra tohoto měsíce nepodobá té naší a člověk v ní nedokáže přežít. Vědcům se tato překážka podaří odstranit, když vytvoří hybrida lidské a mimozemské DNA, do kterého se dá vložit vědomí člověka. Lidská expanze může začít...

Není nic hrůzostrašnějšího, než když se člověk doma necítí bezpečně... Mladý pár, který se přestěhuje do nového domu, zažívá útoky a teror čehosi nevysvětlitelného. Hrůzné zážitky přicházejí každou noc a jejich intenzita se stupňuje... Co se děje, když spíte?



Netradiční upírský horor se odehrává na ponurém švédském sídlišti. Tady žije outsiderský hrdina Oskar a sem se přistěhuje nový soused s dcerou Eli. Dvě zvláštní děti se sblíží a Oskar zjistí, že jeho kamarádka je upírka. Oskar se těžko rozhoduje, jestli se s podivnou dívkou dál přátelit – něco ho k ní ale stále osudově táhne...



Podle scénáře debutujícího režiséra Scotta Stewarta a Petera Schinka se rozjíždí apokalyptická vize budoucnosti, kdy sám bůh ztratil víru v lidské pokolení a jeho smysl a sešle na zemi své anděly, aby vymazali lidstvo z povrchu země. Ve starém jídelním náklaďáku se ale zachrání parta nesourodých civilistů, které pod svým ochranným křídlem drží archanděl Michael (Paul Bettany). Situace se vyhrocuje ve chvíli, kdy zjistí, že jedna z nich, mladá servírka, má na svět přivést nové převtělení Krista.

Všechny popisy filmů se dají najít na stránce Česko-Slovenské filmové databáze.

2 komentářů:

Docela rád bych viděl toho Avatara. Miluju sci-fi.

Mě fascinuje ten plakát. Ta modrá barva, oko..